7 април – Международен ден на здравето и празник на здравния работник

7 април – Международен ден на здравето и празник на здравния работник

7 април – Международен ден на здравето и празник на здравния работник

По случай 7 април – Международният ден на здравето и празник на здравния работник ДГ "Гина Кунчева“ зарадва карловските медици с красиви картички за празника им.

Възпитаниците на ДГ "Гина Кунчева“ изненадаха приятно с прекрасно ръчно изработени картички медиците в карловската болница по повод днешния им професионален празник.

„Идеята децата да изработят красиви картички и да зарадваме с тях лекарите и медицинските специалисти даде наша учителка“- разказа за Karlovo.tv директорът Христина Перчева. „Това е г-жа Надя Димитрова. Обсъдихме я заедно, споделихме я с всички и те единодушно я приеха.“
По време на творческия процес госпожа Перчева посещава групите и наблюдава въодушевлението, с което децата работят. На въпроса й защо правят тези картички, децата отговаряли, че искат да зарадват лекарите, „защото те се грижат за нас“. „Така наред с нашата почит към тях, възпитаваме и у децата уважение“ – убедена е тя.
Всяка една група е работила по своя креативна идея. Така се оформил един пъстър букет „Благодарност“ с много цветя, пеперуди, птички, сърца и детски усмивки.
Главна сестра Стефания Лулчева в МБАЛ “Д-р Киро Попов“ благодари от името на ръководството и своите колеги за прекрасната изненада на възпитаниците на детското заведение.
178 деца посещават ДГ “Гина Кунчева“. Те са разпределени в 6 възрастови групи от 3 до 7 години. В две от тях се работи по метода Монтесори, като по него през септември от новата учебна година се очаква да има и нов прием.
2021 година ще бъде изпълнена с поредица от празнични инициативи по повод 45-годишния юбилей на градината.